Susanne Fellbrink

image

Biografi

Roliga timmen

image

Vid 3-årsåldern vaknade musikintresset och redan som 10-åring visste Susanne att det skulle vara musik som skulle prägla hennes liv. Varje fredag underhöll hon klassen med sång på roliga timmen. Mycket märkligt tyckte alla eftersom Susanne var så blyg i övrigt att hon knappt vågade prata bland folk

Blyger

image

På gymnasiet fick hon chansen att vara med i skolans Vårshow där hon för första gången fick stå på en stor scen och sjunga inför flera hundra åskådare. Vid första repetitionen var hon dock så blyg att hon fick gömma sig inne i kören med sin mikrofon. För varje rep tog hon ett steg framåt och innan det var dags för premiär stod hon längst fram på scenen, och njöt av det. Hon delade passionen för sång och musik med dansen som betydde mycket för henne.

Sen följde talangjakter och en massa olika sånguppdrag.

Upptäckt

image

Hon åkte till Paris för att vara Aupair och lära sig franska och blev där på en dansklass upptäckt av en ”modellmamma” och lockades av att testa det yrket. Hon fick några små uppdrag men kände att det var musiken hon ville satsa på.

Listan

image

Väl hemma igen satte hon ihop olika band, skrev låtar och spelade in demos som hon skickade till några skivbolag. Hon gav ut en singel på anrika märket Cupol med sin låt I wonder why där hon i samband med det medverkade i SVT:s Listan, och Top Gear.

Barnmusik

image

Popkarriären fick vänta lite när barnen kom. Då blev det barnmusik som resulterade i en bok med tillhörande skiva Dagisboken och Dagis skivan, sen skrev hon också en barnmusikal med tillhörande sånger, Djurpark på villovägar, som också ska bli en bok.

Stars 4 U

image

Längtan efter att stå på en scen och sjunga igen blev större och större så hon startade en showgrupp som fick namnet Stars 4 U. Hon har producerat åtskilliga shower under åren och bjudit in olika artister för att medverka tillsammans med henne i de olika showerna. Stars 4 U har haft en massa olika uppdrag i framför allt Sundsvall men även turnerat en hel del, men parallellt har hon hela tiden skrivit egna låtar.

För att kunna livnära sig i sitt företag räckte det inte med alla sånguppdrag utan Susanne förstod att hon måste bli bred i sitt utbud av tjänster. Därför tog hon också uppdrag som projektledare för olika invigningar där hon producerade skräddarsydd underhållning som skulle passa för det aktuella uppdraget. Hon fick en massa stora uppdrag och fördelade tiden mellan sångjobb, producentjobb och projektledaruppdrag. Ju mer kaos ju större blev behovet att skriva egen musik.

Lever idag

image

Till slut spelade hon in sin första fullängdsplatta, Tid och Rum, som hon gav ut på eget skivbolag. Flera av låtarna från den skivan har hon idag som underlag när hon föreläser och låtarna har spelats flitigt i P4. Framför allt singeln Lever idag. Därefter har hon släppt fler album och många singlar.

Festfixare

image

Samtidigt fick hon en annan idé. Eftersom hon ville vara mer på hemmaplan med sin familj började tankarna på att hon skulle ha ett eget ställe där hon kunde producera underhållning av olika slag. Hon kände att hon hade ett helhetstänk som saknades på de ställen hon uppträdde. Hon längtade efter att få inreda och möblera för att gästerna skulle kunna få bästa möjliga upplevelse alltifrån vad det gällde inramning till mat och dryck till underhållning väl anpassad för varje tillfälle. Hon skapade Våningen!

En stor konsert och festlokal som hon ägde och drev under 5 år. Där producerade hon 5 nya, stora shower med olika teman för Stars 4U, som under dessa 5 år underhållit mer än 10 000 gäster. Totalt sett hade hon närmare 50 000 gäster i Våningen.

Arrangör

image

Hon arrangerade också konserter med artister som Salem al Fakir, Deportees, Veronica Maggio, Abalone Dots, Daniel Lemma, Miss Li, Elin Sigvardsson, Oh Laura,Darin, Markolio, Rednex, Pernilla Andersson, Calaisa, Anna Stadling och Idde Schultz, The Confusions, Tommy Körberg, Melissa Horn, Wendy McNeil, Tomas Andersson Wij, Edith Backlund, Micke Rickfors, Anna Kristofferson, Mats Ronander, Lionsshare, Takida för att nämna några.

Byta spår

image

Susanne är en engagerad person som vill hjälpa till och göra skillnad om hon har möjlighet. Hon var under flera år en av regeringen utvald ambassadör för kvinnors företagande vilket innebar att hon minst 4 gånger per år ideellt föreläste för företrädesvis unga kvinnor. Hennes föreläsning heter ”Att lyssna till sitt hjärta och våga följa sina drömmar”, vilket är precis vad Susanne gör. Hon hoppas kunna inspirera unga människor att våga ta steget att följa sina drömmar, gå sina egna vägar och att man inte måste följa normen, men även för äldre kvinnor att det aldrig behöver vara för sent att byta spår i livet.

Nätverk

image

Sommaren 2011 valde hon att stänga verksamheten i Våningen. Susanne är en kreativ entreprenör och ingen förvaltare. Hon ville hitta på nya saker där passionen till musiken och möten med människor är den sammanhållande länken. Åren med att driva Våningen var fantastiskt roliga men enormt krävande och hon ville ut i landet och möta sin publik igen.

2012 släppte hon ett nytt album med Anders Lundström som producent, Vilken Känsla. De två första singlarna från albumet, Jag kommer hem igen och Ska jag välja kärlek blev båda adderade på P4 riks spellista och hennes musik spelas ofta i P4. Hon startade också ett nätverk för att stötta andra kvinnor i musikbranschen, Female singersongwriters och där finns idag närmare 90 kvinnor från hela landet.

Visa för alla

image

Under 2016 startade och drev hon projektet, Visa för alla, som gick ut på att lära nyanlända sånger ur vår svenska visskatt för att de under roliga former skulle kunna lära sig det svenska språket. Hon startade även projektet “Visa för världen” som syftade till att hjälpa nyanlända att få ner sina upplevelser på pränt och tonsätta texterna.

Körledare

image

I januari 2018 drog hon igång ett helt nytt projekt, Popitoppkören där hon som mest har haft 300 deltagare. Det är en kör där alla kan vara med och där man mestadels sjunger låtar på svenska skrivna av Sveriges många duktiga låtskrivare/tonsättare. Susanne gör egna versioner av alla låtarna och skriver alla stäm-arr till kören.

– Det är bland det roligaste jag har gjort under min musikaliska karriär. Att få använda alla mina kunskaper och erfarenheter och förmedla dessa och en massa energi och glädje till så många varje vecka ger mig otroligt mycket glädje och tillfredsställelse tillbaka, säger hon. Vill du sjunga med min kör i Sundsvall så läs mer här.

Författare

image

Susanne är en skrivande person och förutom musik arbetar hon också med en deckareserie och den första delen “Än sjunger hon inga sånger” släpptes i januari 2020 på Printz Publishing/Norstedts. Uppföljaren Än klappar hjärtat kom i juni 2020 och den tredje delen Än klämtar klockan i januari 2021.

Våren 2021 skrev hon treboksavtal med Bokfabriken på en fortsättning i Cilla-serien och under sommaren 2021 köpte det danska förlaget Gyldendal rättigheterna för att översätta alla sex delarna i Cilla-serien till minst sex olika språk.
– Jag älskar att skriva och jag är så glad att så många vill läsa och lyssna på mina böcker, säger Susanne.

Sjunga digitalt?

image

Sommaren 2019 började Susanne jobba med en ny idé, Digipopkören. En digital kurs för dig som vill lära dig att sjunga stämmor till välkända låtar. Den första kursen släpptes sommaren 2021. Läs mer om den här