Susanne Fellbrink

image

5. Än porlar mörka vatten (8/11-22)

Cilla Fallander har efter många turbulenta år bestämt sig för att lämna sin eventlokal. En av de sista festerna hon arrangerar är välkomstpartyt inför Melodifestivalens deltävling som ska hållas i Sundsvall.
Det blir upptakten till en tillvaro där Cilla känner sig iakttagen och upptäcker att både bekanta och samarbetspartners plötsligt drar sig undan henne. Uppdrag hon redan har fått bokas plötsligt av utan förklaring och livet som frilansare ser ut att bli tufft.
När hon mår som sämst kommer nyinflyttade Hannele in som en frisk fläkt i Cillas liv och hon får en ny och spännande väninna som på flera sätt vill sätta Sundsvall på kartan. Hannele vill dra in Cilla i sina storslagna planer men Cilla, som egentligen har fått nog av allt vad underhållning heter, smittas av Hanneles energi och generositet och faller till föga.

I samma veva får Cillas vän och musikerkollega Meja ett fruktansvärt sjukdomsbesked och hennes liv ställs på ända. Hon blir plötsligt fånge i sitt eget hem, men när Cilla berättar om det märkliga som sker omkring henne bestämmer sig Meja för att använda sin sista tid till att försöka ta reda på vad som pågår i stan, främst för att hjälpa Cilla men även för att lindra sin egen ångest. Hon häpnar över det hon får veta, men Cilla vill inte tro henne. Inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.

Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?