Susanne Fellbrink

image

Körledare

Susanne Fellbrink har jobbat med musik i många år. Främst som sångerska och låtskrivare men under de senaste åren har hon kombinerat sitt artisteri med att vara körledare och att skriva spännande böcker om underhållningsbranschen.

2019 försökte Susanne starta en digital kör. Varför?

Jo efter mina år som både sångerska och körledare vet jag ju vad sången gör för hälsan. Det finns också en hel del forskning som styrker det jag redan vet. Men jag vet att det är många som verkligen skulle må bra av att sjunga men som av olika anledningar inte vågar/kan eller vill ta sig till en kör. Därför började jag sommaren 2019 planera för en körsångskurs på nätet, alltså långt innan pandemin drabbade oss. Jag tänkte att om man får träna digitalt med mig så kanske man inser att det inte alls behöver vara svårt att sjunga i kör och då kanske deltagaren efter mina kurser vågar söka sig till en kör på sin hemort.

Men en lärdom jag tog med mig av denna idé är att körsångare trivs allra bäst av att fysiskt vara i samma rum. Det är det som ger energi och sånggemenskap, därför ligger min digitala kör på is tills vidare.

Bor du i Sundsvall så är du varmt välkommen att sjunga i min fysiska kör Popitoppkören. Läs mer här

Röster om

Ja, kören med dig som bästa körledaren är en av de största energigivarna i mitt liv.
Håller tummarna för att fler inser nyttan av att sjunga även om vi inte kan ses.

Pia Renberg

TACK Susanne för en kreativ termin som gav oss fortsatt sångarglädje tillsammans med dig därhemma i rutan.

Berit Ohlis

Det är det bästa och roligaste som finns att vara med i din kör Susanne. Du är bäst!

Gunilla Andersson

Tack för min första termin med dig/er, de har varit jättekul. Hade naturligtvis hoppats på ett annat upplägg men de blev jättebra med digitalkör oxå när vi befinner oss i denna situation.

Jeanette Nordén

Tack för denna termin. Det var min första och det har varit jättekul. Blev förstås inte som det var tänkt men tycker att du Susanne har ordnat allt till det bästa.

Lotta Engblom

Supertack för allt Susanne <3 Hoppas vi kan ses på riktigt i höst, saknar det fast du gör ett kanonjobb framför skärmarna.

Kristina Sundberg

Tack för den här terminen och för ditt otroliga engagemang att fixa så vi fått sjunga iallafall.

Anette Rehn Axelsson

Tack Susanne, du är bäst!

Lise-Lott Berg

Tack så mycket för allt du gjort. Går inte med ord att beskriva hur roligt det varit.

Jeanette Blom

Tack Susanne för den här terminen. Du har dragit ett tungt lass med att hålla igång allt trots Coronan. Du är bara BÄST! Den digitala kören blev toppenbra!!

Britt-Marie Persson

Tack för den här terminen! O jag vill gärna fortsätta oavsett om det blir live eller digitalt!

Beatrix Pärlerstrand

Det roligaste jag gjort är att sjunga i Popitoppkören och jag är MER än gärna med i din digitala kör.

Digital kör! Hur tänkte du Susanne?

Själva grundidén riktade sig inte alls till körsångare utan till alla som INTE vågar/kan sjunga i en kör. Susanne berättar mer om sina tankar kring att lära sig sjunga stämmor digitalt.

En säng av rosor

Min kör i Sundsvall, Popitoppkören, framför ”En säng av rosor”. Eftersom vi varken kunde ses våren eller hösten 2020 fick deltagarna lära sig stämmorna till denna låt digitalt, dvs vi har aldrig sjungit den tillsammans utan var och en har lärt sig sin stämma hemma. Därefter spelade de in sig själva när de sjöng sina stämmor och därefter mixade producenten ihop alla till en video.

Popitoppkören

Här ifrån Tonhallen när Susannes stora kör i Sundsvall, Popitoppkören, uppträdde tillsammans med Magnus Carlsson vid terminsavslutningen våren 2019. Därefter har det blivit många konserter med olika gästartister.